free analytics for godaddy

De werking

Vakantieregeling

De vakantiewerking neemt de vorm aan van een speelpleinwerking. Elke dag worden er door de animatoren verschillende activiteiten georganiseerd. Tijdens de maaltijden en ’s avonds gaan de kinderen terug naar de leefgroepen.
Naast toffe activiteiten (knutselen, bosspelen, heemspelen, enz.) proberen we ook elke periode “iets speciaals” te organiseren. Op deze manier willen we de kinderen van De Schommel een spetterende zomervakantie  bezorgen.

De kinderen worden opgedeeld in twee speelgroepen: de kleintjes (3-6 jaar) en de groten (6-12 jaar).

De leidingsploeg

De leidingsploeg bestaat elke periode uit 8 personen :
  • Kampleiding (twee personen)
  •  
  • Één hoofdanimator en twee animatoren voor groep 1
  •  
  • Één hoofdanimator en twee animatoren voor groep 2
 

Functie van de kampleiding

Voor een kampperiode contacteert de kampleiding hun animatorenploeg om hen te informeren over het thema, de groepsindeling, eventuele grote activiteiten, ... Ze zorgen ervoor dat de animatoren duidelijk weten wat van hen verwacht wordt tijdens de periode.

Tijdens de kampperiode verzorgt de kampleiding de contacten tussen het vaste personeel en de animatoren.  Ze helpen mee in de leefgroepen tijdens de eet- en wasmomenten. De kampleiding bepaalt het thema van de kampperiode en voorziet eventueel ook enkele grote activiteiten voor de kinderen en de animatoren. De animatoren worden ook door hen begeleid en geëvalueerd. Het beheer van het kampbudget is eveneens een verantwoordelijk van de kampleiding. 
Kortom, de kampleiding zorgt voor een vlot verloop van de volledige periode.

Na de kampperiode zorgen ze ervoor dat de volgende periode in een proper leiderslokaal kan beginnen en dat de slaapzaal en het sanitair proper achterblijven. Belangrijke informatie wordt aan de nieuwe kampleiding van de volgende periode doorgegeven.
 

Functie van de hoofdanimator

De hoofdanimator is verantwoordelijk voor het goede verloop binnen de speelgroep. Hij stelt dagelijks samen met zijn animatoren een gevariëerd programma voor de volgende dag op. De hoofdanimator is eindverantwoordelijke voor dit dagprogramma, alsook voor het 10-daags programma: samen met de kampleiding worden de grotere activiteiten zoals het zwemmen en de workshops in het 10-daags programma gepland. Hiervoor is een goede voorbereiding noodzakelijk!

De hoofdanimator heeft een begeleidende functie t.o.v. zijn medeleiding. Deze kunnen altijd met vragen bij hem/haar terecht. Samen met de kampleiding evalueert hij de animatoren twee keer per periode.
 

Functie van de animator

Een animator komt met een goede voorbereiding naar Averbode. Hij zorgt voor een gevariëerde bagage aan bosspelen, pleinspelen, crea-activiteiten, dodetijdsspelletjes, ...  Belangrijk is dat deze activiteiten worden aangepast aan en ingekleed in het thema. Dit zorgt voor een gevariëerde zomervakantie voor de kinderen.